αλμα ζωησ

πανελληνιοσ συλλογοσ γυναικων με καρκινο μαστου

Όραμά μας

Το όραμα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι :

Kάθε γυναίκα που θα νοσήσει από καρκίνο μαστού, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να έχει πλήρη ψυχοκοινωνική στήριξη και ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία, στην αποκατάσταση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής της, καθώς και στις διευκολύνσεις που παρέχονται από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κάθε γυναίκα, σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας, να είναι πλήρως ενημερωμένη για τον καρκίνο του μαστού, τη σημασία της πρόληψης και την αξία της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου.

Λίγα λόγια για το
«Άλμα Ζωής»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού με την επιστημονική υποστήριξη της κας Ιωσηφίνας Σκούρτα, Κοινωνικής λειτουργού.

Η μοναδικότητά του έγκειται στο ότι όλα τα μέλη του, οι εθελόντριες, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι 7μελές και εκλέγεται κάθε 3 χρόνια.

Ο Σύλλογος αριθμεί πλέον πάνω από 2.000 μέλη, ενώ διαθέτει ένα μεγάλο σώμα εκπαιδευμένων εθελοντριών, βοηθώντας εκατοντάδες γυναίκες από όλη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος διαθέτει Κοινωνική Υπηρεσία, Ψυχολογική Υπηρεσία, Νομικό Σύμβουλο, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας και Γραμματεία.

Η λειτουργία του στηρίζεται οικονομικά σε δωρεές και χορηγίες.

Διαχειριστικός έλεγχος του Συλλόγου πραγματοποιείται από ορκωτούς ελεγκτές της εταιρείας Deloitte.

Τα προγράμματα του Συλλόγου

Ατομική Συμβουλευτική

Ψυχοκοινωνική Στήριξη με εξατομικευμένα ραντεβού από Ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό, με στόχο τη διαχείριση συναισθημάτων μετά τη διάγνωση καρκίνου μαστού και σε όλες τις φάσεις της ασθένειας.

Ομάδες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

Μέσα από τα ομαδικά προγράμματα παρέχεται σε γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού η δυνατότητα γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους, να βελτιώσουν τις σχέσεις τους, να διαχειρίζονται το άγχος τους.

Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης

Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού & συγγενείς. Μιλήστε με ψυχολόγο,
Δευτέρα έως Παρασκευή
10 πμ έως 6μμ:
210 8 253 253.

Στήριξη από γυναίκα με την ίδια εμπειρία

Εθελόντριες του Συλλόγου, γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού εκπαιδευμένες βάσει του διεθνούς προγράμματος Reach to Recovery, στηρίζουν συναισθηματικά άλλες γυναίκες με ίδια εμπειρία σε Νοσοκομεία .

Νομική Συμβουλευτική

Νομικές συμβουλές από Νομικό Σύμβουλο για θέματα που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών με καρκίνο μαστού, τις ασφαλιστικές καλύψεις και τις κρατικές παροχές. Τηλεφωνικά στο 2104180006.

Γενετική Συμβουλευτική και ανάλυση

Σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, δωρεάν γενετικός έλεγχος για τυχόν γονιδιακή μετάλλαξη που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο μαστού &ωοθηκών σε γυναίκες που έχουν ήδη βιώσει εμπειρία καρκίνου μαστού.

Σεμινάρια "ΑποφασίΖΩ γιατί ΓνωρίΖΩ"

Διακεκριμένοι επιστήμονες & επαγγελματίες ειδικευμένοι σε θέματα καρκίνου του μαστού αναλύουν πτυχές της ασθένειας, παρέχοντας υπεύθυνη ενημέρωση & καθοδήγηση για την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής

Πρακτικές συμβουλές από διατροφολόγο σε γυναίκες υπό θεραπεία.

Παροχή ενημέρωσης & εξατομικευμένης πρακτικής βοήθειας για θέματα διατροφής από διατροφολόγο σε γυναίκες υπό χημειοθεραπεία /ακτινοθεραπεία / ορμονοθεραπεία για τον καρκίνο του μαστού

Ενημέρωση & Πρόληψη Λεμφοιδήματος

Aξιολόγηση και παροχή συμβουλευτικής για την περαιτέρω διαχείριση από εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές, μέλη της ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ – ΠΣΦ , σύμφωνα με τα αποτελέσματα και το ατομικό ιστορικό κάθε εξεταζόμενης.

Πρόγραμμα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού σε χώρους εργασίας, Δήμους και Φορείς Πανελλαδικά.

Ειδικευμένος γιατρός, κοινωνική λειτουργός και εκπαιδευμένη εθελόντρια-survivor ενημερώνουν για τον καρκίνο του μαστού και τη σημασία της πρόληψης εταιρείες, δήμους και φορείς πανελλαδικά.

36

Χρόνια συνεχής προσφορά στη γυναίκα

2.000

μελη
γυναίκες με εμπειρια καρκινου μαστου

12+

σταθερα προγραμματα εναντια στον καρκινο του μαστου

150+

εκπαιδευμενεσ εθελοντριεσ για στηριξη γυναικων με ΙΔΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Στο πνεύμα της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα, το «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της Οργάνωσης Think Pink Europe® διοργανώνει τον συμβολικό αγώνα δρόμου και περίπατο Greece Race for the Cure ®.

περισσότερα για τον σύλλογο "Άλμα Ζωής"