ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΒΙΩΣΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΑΓΩΝΑΣ

Είσαι Survivor;
Είσαι η ψυχή του Αγώνα.
Είσαι η ζωντανή απόδειξη δύναμης και ελπίδας.
Είσαι το πρότυπο για την απομυθοποίηση της ασθένειας.
Είσαι η εικόνα της ελπίδας και της συνέχισης παρά τις όποιες δυσκολίες.

Τι σημαίνει το ροζ μπλουζάκι στο Greece Race for the Cure®

Το ροζ μπλουζάκι την ημέρα του αγώνα είναι το μπλουζάκι που φορούν αποκλειστικά οι survivors. Είναι ένας ακόμα τρόπος να δουν οι γύρω μας πως είμαστε εδώ, είμαστε ενεργές και συμμετέχουμε σε μια γιορτή για τη ζωή μας. Είναι ένας τρόπος να δουν και άλλες γυναίκες που περνούν αυτή τη στιγμή την ίδια περιπέτεια με τον καρκίνο του μαστού πως η ζωή συνεχίζεται μετά τον καρκίνο του μαστού, πως είναι και στο χέρι μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, πως η ελπίδα είναι μπροστά τους, στη διπλανή τους με τα ροζ. Το ροζ μπλουζάκι είναι ένας τρόπος να «σπάσουμε» το ταμπού, να δηλώσουμε πως ναι, ζήσαμε τον καρκίνο του μαστού και ζούμε και τώρα, είμαστε survivors και συνεχίζουμε. Αν δεν επιθυμείς να φορέσεις το ροζ μπλουζάκι, μπορείς απλά να τρέξεις με λευκό!

γιατι να φορεσω ροζ μπλουζακι;

SURVIVORS' PARTY

ΕΝΑ PARTY ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!
ΣΑΒΒΑΤΟ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 6:30mm
γιορταζουμε μαζι!

Βουκουρεστίου 3 | Στοά Σπύρου Μήλιου
City Link 
6ος όροφος πάνω από το πολυκατάστημα attica

Την ημέρα του αγώνα γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού, οι οποίες βρίσκονται σε μετεγχειρητικό στάδιο, θα μπορούν να προμηθευτούν  μαξιλαράκια Pillow Positive από το περίπτερο του “Άλμα Ζωής”

τι κανει το άλμα ζωησ για μενα που ειμαι survivor;

Είμαστε εδώ για σένα

Η σχέση σου με το «Άλμα Ζωής» δεν είναι ανάγκη να σταματήσει με το τέλος του φετινού Greece Race for the Cure®. Μην ξεχνάς πως η συμμετοχή σου, αλλά και η συμμετοχή τόσων χιλιάδων ατόμων βοηθά να υλοποιηθούν προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» τα οποία συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής. Όλες εμείς στο «Άλμα Ζωής», το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού . Έτσι, γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες των γυναικών που βιώνουν την ασθένεια και παρέχουμε πολλά προγράμματα σε μια προσπάθεια κάλυψης αυτών των αναγκών.

ΧΟΡΗΓΟΣ SURVIVORS

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΆΛΜΑ ΖΩΗΣ

ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ GREECE RACE FOR THE CURE®

Ομάδες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

Μέσα από τα ομαδικά προγράμματα παρέχεται σε γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού η δυνατότητα γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους, να βελτιώσουν τις σχέσεις τους, να διαχειρίζονται το άγχος τους.

Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης

Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού & συγγενείς. Μιλήστε με ψυχολόγο,
Δευτέρα έως Παρασκευή
10 πμ έως 6μμ:
210 8 253 253.

Νομική Συμβουλευτική

Νομικές συμβουλές από Νομικό Σύμβουλο για θέματα που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών με καρκίνο μαστού, τις ασφαλιστικές καλύψεις και τις κρατικές παροχές. Τηλεφωνικά στο 2104180006.

Γενετική Συμβουλευτική και ανάλυση

Σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, δωρεάν γενετικός έλεγχος για τυχόν γονιδιακή μετάλλαξη που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο μαστού &ωοθηκών σε γυναίκες που έχουν ήδη βιώσει εμπειρία καρκίνου μαστού.

Πρακτικές συμβουλές διατροφής σε γυναίκες υπό θεραπεία.

Παροχή ενημέρωσης & εξατομικευμένης πρακτικής βοήθειας για θέματα διατροφής από διατροφολόγο σε γυναίκες υπό χημειοθεραπεία /ακτινοθεραπεία / ορμονοθεραπεία για τον καρκίνο του μαστού

Πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Υγείας

Επιδοτούμενα σεμινάρια για επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με ογκολογικούς ασθενείς, με στόχο την εκπαίδευσή τους στις Δεξιότητες Επικοινωνίας.

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού

Στόχος η ενημέρωση για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού, η ενδυνάμωση των ασθενών, η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και η διάδοση του μηνύματος πως ο μεταστατικός καρκίνος μαστού ΔΕΝ ισούται με άμεσο θάνατο.

Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξέτασης Νέων Γυναικών

Εξειδικευμένος χειρουργός μαστού της ΕΧΕΜ, ενημερώνει για την πρόληψη του καρκίνου μαστού & πραγματοποιεί κλινική εξέταση μαστού. Παραπομπή για περαιτέρω έλεγχο σε διαγνωστικά αν κρίνει ο γιατρός.

Στήριξη από γυναίκα με την ίδια εμπειρία

Εθελόντριες του Συλλόγου, γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού εκπαιδευμένες βάσει του διεθνούς προγράμματος Reach to Recovery, στηρίζουν συναισθηματικά άλλες γυναίκες με ίδια εμπειρία σε Νοσοκομεία.

Πρόγραμμα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού σε χώρους εργασίας, Δήμους και Φορείς Πανελλαδικά.

Ειδικευμένος γιατρός, κοινωνική λειτουργός και εκπαιδευμένη εθελόντρια-survivor ενημερώνουν για τον καρκίνο του μαστού και τη σημασία της πρόληψης εταιρείες, δήμους και φορείς πανελλαδικά.

Όλα τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν σε γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού

Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας, να δηλώσεις συμμετοχή σε όποιο πρόγραμμα κρίνεις πως θα σε βοηθήσει ή και να βοηθήσεις εσύ άλλες γυναίκες με την ίδια εμπειρία!

Δωρεά Υλικοτεχνικού Εξοπλισμού σε Πανεπιστημιακά και Αντικαρκινικά Νοσοκομεία

Κάλυψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε παθολογοανατομικά εργαστήρια, κέντρα μαστού, ακτινολογικά τμήματα, ογκολογικές και ακτινοθεραπευτικές κλινικές των Πανεπιστημιακών και αντικαρκινικών Νοσοκομείων της Ελλάδας