ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΒΙΩΣΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΑΓΩΝΑΣ

Είσαι Survivor;
Είσαι η ψυχή του Αγώνα.
Είσαι η ζωντανή απόδειξη δύναμης και ελπίδας.
Είσαι το πρότυπο για την απομυθοποίηση της ασθένειας.
Είσαι η εικόνα της ελπίδας και της συνέχισης παρά τις όποιες δυσκολίες.​

γιατι να φορεσω ροζ μπλουζακι;

Τι σημαίνει το ροζ μπλουζάκι στο Greece Race for the Cure®

Το ροζ μπλουζάκι την ημέρα του αγώνα είναι το μπλουζάκι που φορούν αποκλειστικά οι survivors. Είναι ένας ακόμα τρόπος να δουν οι γύρω μας πως είμαστε εδώ και συμμετέχουμε σε μια γιορτή για τη ζωή μας. Είναι ένας τρόπος να δουν και άλλα άτομα που περνούν αυτή τη στιγμή την ίδια περιπέτεια με τον καρκίνο του μαστού πως η ζωή συνεχίζεται μετά τον καρκίνο του μαστού, πως είναι και στο χέρι μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, πως η ελπίδα είναι μπροστά τους, στο άτομο δίπλα τους με το ροζ μπλουζάκι.

Το ροζ μπλουζάκι είναι ένας τρόπος να «σπάσουμε» το ταμπού, να δηλώσουμε πως ναι, ζήσαμε τον καρκίνο του μαστού και ζούμε και τώρα, είμαστε survivors και συνεχίζουμε. 

Αν δεν επιθυμείς να φορέσεις το ροζ μπλουζάκι, μπορείς απλά να τρέξεις με λευκό!

SURVIVORS' PARTY

ΕΝΑ PARTY ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024.

Μείνετε συντονισμένες για περισσότερες πληροφορίες!

τι κανει το άλμα ζωησ για μενα που ειμαι survivor;

Είμαστε εδώ για σένα

Η σχέση σου με το «Άλμα Ζωής» δεν είναι ανάγκη να σταματήσει με το τέλος του φετινού Greece Race for the Cure®.

Μην ξεχνάς πως η συμμετοχή σου, αλλά και η συμμετοχή τόσων χιλιάδων ατόμων βοηθά να υλοποιηθούν προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», τα οποία συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής.

Όλες εμείς στο «Άλμα Ζωής», το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου, είμαστε γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού. Έτσι, γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες των γυναικών που βιώνουν την ασθένεια και παρέχουμε πολλά προγράμματα, σε μια προσπάθεια κάλυψης αυτών των αναγκών.

ΧΟΡΗΓΟΣ SURVIVORS

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ AΛΜΑ ΖΩΗΣ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ GREECE RACE FOR THE CURE®

Ομάδες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

Μέσα από τα ομαδικά προγράμματα παρέχεται σε γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού η δυνατότητα γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους, να βελτιώσουν τις σχέσεις τους, να διαχειρίζονται το άγχος τους.

Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης

Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού & συγγενείς. Μιλήστε με ψυχολόγο,
Δευτέρα έως Παρασκευή
10 πμ έως 6μμ:
210 8 253 253.

Νομική Συμβουλευτική

Νομικές συμβουλές από Νομικό Σύμβουλο για θέματα που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών με καρκίνο μαστού, τις ασφαλιστικές καλύψεις και τις κρατικές παροχές. Τηλεφωνικά στο 2104180006.

Γενετική Συμβουλευτική και ανάλυση

Σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, δωρεάν γενετικός έλεγχος για τυχόν γονιδιακή μετάλλαξη που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο μαστού &ωοθηκών σε γυναίκες που έχουν ήδη βιώσει εμπειρία καρκίνου μαστού.

Πρακτικές συμβουλές διατροφής σε γυναίκες υπό θεραπεία.

Παροχή ενημέρωσης & εξατομικευμένης πρακτικής βοήθειας για θέματα διατροφής από διατροφολόγο σε γυναίκες υπό χημειοθεραπεία /ακτινοθεραπεία / ορμονοθεραπεία για τον καρκίνο του μαστού

Πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Υγείας

Επιδοτούμενα σεμινάρια για επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με ογκολογικούς ασθενείς, με στόχο την εκπαίδευσή τους στις Δεξιότητες Επικοινωνίας.

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού

Στόχος η ενημέρωση για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού, η ενδυνάμωση των ασθενών, η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και η διάδοση του μηνύματος πως ο μεταστατικός καρκίνος μαστού ΔΕΝ ισούται με άμεσο θάνατο.

Πρόγραμμα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού σε χώρους εργασίας, Δήμους και Φορείς Πανελλαδικά.

Ειδικευμένος γιατρός, κοινωνική λειτουργός και εκπαιδευμένη εθελόντρια-survivor ενημερώνουν για τον καρκίνο του μαστού και τη σημασία της πρόληψης εταιρείες, δήμους και φορείς πανελλαδικά.

Στήριξη από γυναίκα με την ίδια εμπειρία

Εθελόντριες του Συλλόγου, γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού εκπαιδευμένες βάσει του διεθνούς προγράμματος Reach to Recovery, στηρίζουν συναισθηματικά άλλες γυναίκες με ίδια εμπειρία σε Νοσοκομεία.

Καμπάνια ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Τον Οκτώβριο, μήνα ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, πραγματοποιούμε καμπάνια πρόληψης με στόχο να παρακινήσουμε το γυναικείο κοινό να πραγματοποιήσει τον προληπτικό του έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού, που μπορεί να τους σώσει τη ζωή.

Όλα τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν σε γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού

Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας, να δηλώσεις συμμετοχή σε όποιο πρόγραμμα κρίνεις πως θα σε βοηθήσει ή και να βοηθήσεις εσύ άλλες γυναίκες με την ίδια εμπειρία!

Υιοθέτηση Περιφερειακού Ιατρείου Μαστού

Από τα καθαρά έσοδα της διοργάνωσης συμβάλουμε στην υλικοτεχνική αναβάθμιση περιφερειακών ιατρείων μαστού με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού.