Ιδρυθείσα το 1906, στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης, η New Balance μετρά πάνω από 110 χρόνια ιστορίας. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Άγγλος William J. Riley, παρατηρώντας τις κότες που είχε στην αυλή του, αντιλήφθηκε το μοναδικό χαρακτηριστικό της ισορροπίας στο βάδισμά τους. Εξ ου και το ότι τα πρώτα προϊόντα της New Balance, ήταν εσωτερικοί πάτοι, στήριξης και άνεσης.

Το 1938, παρουσιάζονται τα πρώτα αθλητικά παπούτσια και τρία χρόνια αργότερα, το 1941, η New Balance αρχίζει να ξεχωρίζει στο χώρο του αθλητισμού κατασκευάζοντας πλέον εξατομικευμένα (custom-made) αθλητικά παπούτσια.

Σταθμό στην ιστορία της εταιρίας, αποτελεί το έτος 1972. Ο σημερινός ιδιοκτήτης της New Balance, -Ελληνικής καταγωγής- Jim Davis αγοράζει την εταιρία, τη σημαδιακή μέρα του μαραθωνίου της Βοστώνης. Έκτοτε, η εταιρία βρίσκεται εδραιωμένη ανάμεσα στις μεγαλύτερες αθλητικές εταιρείες παγκοσμίως, με ηχηρή παρουσία στον τομέα της ένδυσης και υπόδησης, ενώ παραμένει μοναδική μεγάλη αθλητική εταιρία, που κατασκευάζει αθλητικά παπούτσια σε Αμερική και Αγγλία.

Σήμερα, εκπροσωπεί περισσότερα από ένα Brand. Στόχος της είναι να επιδεικνύει υπευθυνότητα και ηγεσία στο χώρο, κατασκευάζοντας παγκόσμιου εύρους brands, που οι αθλητές είναι υπερήφανοι να τα φορούν, οι συνεργάτες της, υπερήφανοι να τα κατασκευάζουν και τα καταστήματα υπερήφανα να τα φιλοξενούν.

Η New Balance μέσα από μια μακροχρόνια συνεργασία ετών με το ίδρυμα, Susan G. Komen®, στέκεται στο πλευρό των γυναικών, χορηγώντας όλους τους αγώνες που διοργανώνονται στην Αμερική. Επιπλέον συμβάλει με ποσοστό των πωλήσεων της ειδικής σειράς προϊόντων με την σήμανση «Lace Up For the Cure®», ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη παγκοσμίως.

Η New Balance Greece θέλοντας να ακολουθήσει τα βήματα της μαμάς εταιρείας, γίνεται συμμέτοχη εμπράκτως, ενισχύοντας την προσπάθεια του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής», για σωστή και έγκαιρη ενημέρωση της νόσου.

Σας προσκαλούμε όλους στη φετινή διοργάνωση «Greece Race for the Cure®», να φορέσουμε τα αθλητικά μας παπούτσια, και να δώσουμε μαζί, ενωμένοι, με κάθε βηματισμό, ένα ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης και αισιοδοξίας.

Το σύνθημα μας «Η μόνη γραμμή τερματισμού, είναι η θεραπεία».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.newbalance.gr