ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ
GREECE RACE FOR THE CURE®

To Greece Race for the Cure® είναι
το μεγαλύτερο αθλητικό event με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα

Πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, εδώ και 11 χρόνια.
Μέσα από τη διοργάνωση υλοποιούνται προγράμματα του Συλλόγου “Άλμα Ζωής” ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, η πραγματοποίηση του αγώνα μας με τον μαζικό, γιορτινό χαρακτήρα που το έχουμε συνηθίσει δεν είναι εφικτή.
Γι’ αυτό γίνεται digital, συμμετέχοντας σε έναν κοινό Πανευρωπαϊκό αγώνα,  το digital Race for the Cure® 2020!

Περίπατος
2 χιλιομέτρων

Στον περίπατο 2 χιλιομέτρων μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε επιθυμεί! Γυναίκες, άνδρες, παιδιά, μωρά στα καρότσια τους, σκυλάκια…
Έχουμε φροντίσει για μια όμορφη διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, όπου μέσα από χαλαρό περπάτημα ενωνόμαστε ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Αγώνας δρόμου
5 χιλιομέτρων

Το αγωνιστικό κομμάτι του Greece Race for the Cure®, για όσους θέλουν να χρονομετρήσουν την απόδοσή τους. Ο αγώνας δρόμου των 5 χιλιομέτρων έχει αφετηρία το Ζάππειο, έχει δική του ώρα εκκίνησης και ευγενή άμιλλα για όλους τους δρομείς που θέλουν να τρέξουν ενάντια στον κακρίνο του μαστού.

Αγώνας Δρόμου
10 χιλιομέτρων

Φέτος για πρώτη φορά!
Ο γύρος της Αθήνας ενώνεται με το Greece Race for the Cure® σε μία νέα διαδρομή 10 χιλιομέτρων με chip χρονομέτρησης και κοινό σκοπό:
Ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού και υλοποίηση προγραμμάτων υποστήριξης ασθενών όλο το χρόνο!

H ιστορία μας

Race for the Cure®

Το Race for the Cure® είναι ο μεγαλύτερος θεσμός με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού στον κόσμο.

Το 1982 η Nancy Brinker ξεκίνησε την παγκόσμια κινητοποίηση εναντίον του καρκίνου του μαστού μετά από την υπόσχεση που είχε δώσει στην αδερφή της. Λίγο πριν φύγει από την ζωή η Nancy υποσχέθηκε στην αδερφή της Susan G. Komen ότι θα έκανε ότι περνούσε από τις δυνάμεις της για να βρεθεί η θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού.

Από τότε που πρωτοξεκίνησε στο Dallas του Texas, το Race for the Cure® έφτασε να είναι σήμερα κορυφαίο γεγονός ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, με παρουσία σε 150 πόλεις και συμμετοχές που υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο σε όλο τον κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα: http://ww5.komen.org/

Greece Race for the Cure®

Στο πνεύμα της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της Οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure ® διοργανώνει από το 2009 το συμβολικό αγώνα δρόμου και περίπατο Greece Race for the Cure ®.

Το Greece Race for the Cure ® αποτελεί πλέον έναν από τους πιο δημοφιλείς αγώνες με στόχο την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού στην Ευρώπη, ενώ είναι το μεγαλύτερο αθλητικό event με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 150.000 συμμετοχές σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης.

Το Greece Race for the Cure ® πραγματοποιείται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Γυναίκες, άνδρες και παιδιά ενώνονται στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού μία φορά το χρόνο, συμμετέχοντας σε μία μεγάλη γιορτή. 

ΑΓΩΝΑΣ

ενάντια στον καρκίνο του μαστου

ΓΙΟΡΤΗ

για τη ζωή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

για κάθε γυναίκα