ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

αυτοσ ο αγωνασ πραγματοποιειται επειδη ειμαστε μαζι

Μία διοργάνωση όπως το Greece Race for the Cure ®, η οποία συνεχώς μεγαλώνει και συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου, δε θα γινόταν πραγματικότητα χωρίς τη βοήθεια των εθελοντών μας. Έλα κι εσύ μαζί μας, γίνε Εθελοντής και βοήθησέ μας: να διοργανώσουμε μαζί τον Αγώνα Δρόμου και Περίπατο Greece Race for the Cure® να ενημερώσουμε χιλιάδες ανθρώπους για την ασθένεια και τις μεθόδους πρόληψης να καταπολεμήσουμε το φόβο

Το προφίλ των εθελοντών


Εθελοντής για το Greece Race for the Cure ® μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε έχει διάθεση να προσφέρει το χρόνο του για την πραγματοποίηση μιας μεγάλης γιορτής κατά του καρκίνου του μαστού. Άνδρες ή γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας μπορούν να γίνουν μέλη της ομάδας μας. Αν είσαι ευαισθητοποιημένος /η για τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού Αν σε ενδιαφέρει η διοργάνωση events και θέλεις να ζήσεις από κοντά την εμπειρία Αν ενθουσιάζεσαι με τα αθλητικά δρώμενα Αν απλά θέλεις να διαθέσεις χρόνο για καλό σκοπό


ποιοσ μπορει να γινει εθελοντησ;

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΤΙ;

Συνεχίζουμε στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού


με τη συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής, λαμβάνεις από εμάς απαντητικό e-mail με όλες τις σημαντικές πληροφορίες για την εθελοντική σου συνεισφορά. Εκεί θα ενημερωθείς για την πρώτη συνάντηση εθελοντών, για την παραλαβή του υλικού σου και για τα τηλέφωνα που πρέπει να έχεις πρόχειρα. Αφού δηλώσεις συμμετοχή στο Greece Race for the Cure® , η υπεύθυνη εθελοντών θα επικοινωνήσει μαζί σου για να σε ενημερώσει για την έναρξη της εκπαίδευσης και τις πρώτες συναντήσεις των εθελοντών του φετινού αγώνα. Επίσης, μπορείς να λαμβάνεις πληροφόρηση μέσα από το Facebook:
• Επίσημο προφίλ του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»: https://www.facebook.com/almazois/ • Group “Εθελοντές Greece Race for the Cure”: https://www.facebook.com/groups/371926849554910/ Σε περιμένουμε μαζί μας!

ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Εθελοντές μπορούν να συμμετέχουν σε όλους τους τομείς της διοργάνωσης, τόσο την περίοδο πριν τον αγώνα όσο και την ημέρα διεξαγωγής του. 

Οι εθελοντές είναι οι εκπρόσωποί μας στα σημεία εγγραφών και αναλαμβάνουν να ενημερώσουν το ευρύ κοινό για την προσπάθειά μας. Είναι στα γραφεία του Συλλόγου τις ημέρες πριν τον αγώνα και συμμετέχουν ενεργά στην πραγματοποίηση του event. Αποτελούν ενεργά μέλη της διοργάνωσης και βλέπουν το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους την ημέρα του Race!

ΘΕΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Περίπτερα ενημέρωσης και εγγραφών σε διάφορα σημεία στην Αθήνα

Αν σου αρέσει να έρχεσαι σε επαφή με πολλούς ανθρώπους δήλωσε συμμετοχή ως εθελοντής στα περίπτερα εγγραφών. Στα περίπτερα αυτά οι εθελοντές ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για τον Αγώνα, μοιράζουν έντυπο υλικό με πληροφορίες για τις μεθόδους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και κάνουν εγγραφές συμμετεχόντων στον Αγώνα.

Διανομή έντυπου υλικού σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος

Οι εθελοντές μεταφέρουν το έντυπο υλικό (αφίσες και φυλλάδια) σε συνεργάτες που είναι ενημερωμένοι και διατεθειμένοι να προωθήσουν τον Αγώνα Greece Race for the Cure.

Διανομή έντυπου υλικού σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Βοήθεια στα κεντρικά γραφεία της διοργάνωσης

Αν θέλεις να ζήσεις τη διοργάνωση εκ των έσω…στα κεντρικά γραφεία της διοργάνωσης του Greece Race for the Cure χρειαζόμαστε εθελοντές για τις εγγραφές, και βοήθεια στην γραμματειακή υποστήριξη.

Στήσιμο Ζαππείου

Αν είσαι άνθρωπος της οργάνωσης…το Σάββατο πριν την μεγάλη ημέρα του Αγώνα, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου θα στήσουμε τα περίπτερα (εγγραφών, χορηγών κτλ), θα διαμορφώσουμε το χώρο και θα κάνουμε εγγραφές.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Περίπτερο Εγγραφών

Στο περίπτερο εγγραφών, οι εθελοντές εξυπηρετούν τους συμμετέχοντες να κάνουν την εγγραφή τους στον ΑΠερίπατο Greece Race for the Cure®.

Διανομή T-shirt / Καπέλων

Μέσα στο περίπτερο των εγγραφών, οι εθελοντές προσφέρουν το T-shirt και το καπέλο, στους συμμετέχοντες που έχουν κάνει την εγγραφή τους.

Περίπτερο ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους πρόληψης-έγκαιρης διάγνωσης, «Μάθε για μένα»

Οι εθελοντές στο περίπτερο «Μάθε για μένα» ενημερώνουν το κοινό για τις μεθόδους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και θα διανείμουν έντυπο υλικό με οδηγίες πρόληψης.

Εμψύχωση Δρομέων

Οι εθελοντές εμψυχωτές θα βρίσκονται σε κομβικά σημεία της διαδρομής του Αγώνα ενισχύοντας την προσπάθεια των δρομέων να τερματίσουν.

Σήμανση Δρόμου

Σε κομβικά σημεία της διαδρομής του Αγώνα και του Περιπάτου, οι εθελοντές μας παρακολουθούν και ελέγχουν την πορεία των συμμετεχόντων και παρέχουν οδηγίες σχετικά με το υπόλοιπο της διαδρομής.

Έλεγχος Κίνησης στο περίπτερο εγγραφών

Οι εθελοντές μας βοηθούν τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής μπροστά από το περίπτερο των εγγραφών και βοηθούν την κίνηση και τη διατήρηση της σειράς.

Διανομή Νερού

Λόγω του ότι ο Αγώνας είναι 5 χλμ, σε σημεία της διαδρομής του Αγώνα υπάρχουν σταθμοί παροχής νερού στους δρομείς….! Οι εθελοντές μας το στελεχώνουν.

Υπεύθυνοι Γραμμής έναρξης/τερματισμού Αγώνα

Οι εθελοντές –υπεύθυνοι της γραμμής έναρξης –τερματισμού ενημερώνουν τους συμμετέχοντες για το πού πρέπει να κατευθυνθούν ανάλογα με το αν έχουν επιλέξει να τρέξουν στον Αγώνα ή να πάρουν μέρος στον περίπατο, ελέγχουν την ροή των συμμετεχόντων, εντοπίζουν τους πρώτους που τερματίζουν, εμψυχώνουν τους συμμετέχοντες κατά την αφετηρία αλλά και τον τερματισμό τους.

Αποκατάσταση Ζαππείου

Αφού φύγουν όλοι…εμείς μένουμε για να τακτοποιήσουμε τον προαύλιο χώρο του Ζαππείου και να τον παραδώσουμε καθαρό!! Αν το θέλεις, μπορείς να βοηθήσεις.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Απαντήσεις στις δικές σας ερωτήσεις

Χρειαζόμαστε ανθρώπους με θετική ενέργεια, ομαδικό πνεύμα και διάθεση να προσφέρουν!

Συμπλήρωσε την ηλεκτρονική φόρμα!

Όσες μπορείς εσύ να διαθέσεις!
Υπάρχει καθημερινό πρόγραμμα για το Σεπτέμβρη, τόσο για τα περίπτερα εγγραφών όσο και για τους υπόλοιπους τομείς δραστηριότητας.
Μετά από συνεννόηση με την υπεύθυνη εθελοντών, θα δηλώσεις τις ώρες που προτιμάς και θα ενταχθείς σε αντίστοιχες βάρδιες.
Έτσι, ακόμα και αν είσαι εργαζόμενος / εργαζόμενη και το επιθυμείς, μπορείς να συνεισφέρεις στη διοργάνωση!

Γίνεσαι μέλος μίας μεγάλης παρέας και γνωρίζεις νέους φίλους
Συμμετέχεις ενεργά σε μία μεγάλη διοργάνωση
Εξασκείς τις επικοινωνιακές και οργανωτικές σου ικανότητες
Ενισχύεις τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού

Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου λόγω του ότι οι τομείς είναι πολλοί, μπορείς να απασχοληθείς σε περισσότερους από έναν, ανάλογα με το χρόνο που διαθέτεις.
Την Ημέρα του Αγώνα, θα απασχοληθείς σε έναν τομέα της επιλογής σου.

Βεβαίως, μπορείς να συμμετέχεις αρκεί να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του κηδεμόνα σου.