ti θα γινει στο greece race for the cure®;

Ένας αγώνας δρόμου, ένας περίπατος, παράλληλες δράσεις προαγωγής υγείας,
πολύ κέφι και ένας ουσιαστικός σκοπός. . .

κυριακη 1 οκτωβριου 2023
Σας περιμένουμε από νωρίς στο Ζάππειο, με πολλές παράλληλες δράσεις.

8:00 Μουσική

Η Politis Group και οι παραγωγοί των Sfera 102.2, Music 89.2, Pride 98.6 & Streamee θα είναι μαζί μας από νωρίς το πρωί για να δώσουν τον μουσικό ρυθμό της διοργάνωσης!

     

8:45 Warm Up 

Λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα δρόμου 5χλμ η Ελένη Πετρουλάκη θα είναι στην  κεντρική σκηνή της διοργάνωσης για να κάνουμε μαζί το απαραίτητο ζέσταμα.
Powered by
 

08:00 Παιδική Γωνιά

Οι μικροί φίλοι του Greece Race for the Cure® διασκεδάζουν και βάφονται στα χρώματα της διοργάνωσης. Αναζητήστε τους συνεργάτες μας στην ειδικά διαμορφωμένη παιδική γωνιά! 

09:15 Μπάντα Πολεμικού Ναυτικού

H μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα είναι στην εκκίνηση του αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων δίνοντας μας τον ρυθμό.

 

09:30 Εκκίνηση αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων

Έχεις δηλώσει συμμετοχή στα 5χλμ; Το σήμα εκκίνησης για τους δρομείς είναι στις 09:30πμ ακριβώς στη Βασ. Αμαλίας. Σε περιμένουμε!

09:45 Δρώμενο Survivors

Survivors θα ανέβουν στην κεντρική σκηνή της διοργάνωσης για να μιλήσουν για τη δική τους προσωπική ιστορία με την ασθένεια, αναδεικνύοντας τις δυνατές στιγμές του βιώματός τους και μεταφέροντας αισιόδοξα μηνύματα ελπίδας και δύναμης.

 

10:20 Batala Atenas 

Οι Batala Atenas θα βρεθούν στην εκκίνηση του περιπάτου 2χλμ και θα μας παρασύρουν με τον μοναδικό ρυθμό τους. 

 

10:30 Εκκίνηση Περιπάτου 2 χιλιομέτρων

Η εκκίνηση των περιπατητών γίνεται από την Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας στις 10:30πμ.

Μετά τον τερματισμό, συνεχίζουμε στο Ζάππειο για την τελετή λήξης της διοργάνωσης και για ένα party γεμάτο χαρά!

 

11:10 Dj set

Η DJ PAVLINA θα βρεθεί στην κεντρική σκηνή και θα μας ξεσηκώσει με ένα μοναδικό, χορευτικό dj set!

 

12:00 Τελετή Αναγνώρισης Survivors

Οι γυναίκες survivors ανεβαίνουν στη σκηνή του Greece Race for the Cure® και γίνονται πρότυπο δύναμης και ελπίδας για όλες εκείνες που περνούν αυτή τη στιγμή την ίδια περιπέτεια με τον καρκίνο του μαστού, καταπολεμώντας τον φόβο της ασθένειας!

 

08:00-14:00 Περιηγηθείτε στον χώρο του Ζαππείου!

Σε κάθε γωνιά του προαύλιου χώρου του Ζαππείου κάτι ωραίο σας περιμένει! 
 
1. Ελάτε με την ομάδα σας 

Δώστε ραντεβού σε συγκεκριμένο σημείο με την ομάδα σας, βγάλτε τις δικές σας φωτογραφίες στον ειδικό μας χώρο για τις ομαδικές φωτογραφίσεις στο πλάι του περιπτέρου «Άλμα Ζωής»,  περιηγηθείτε στο sponsors’ expo που θα είναι γεμάτο εκπλήξεις, παρακολουθήστε τα δρώμενα που θα υπάρχουν επί σκηνής πριν αλλά και μετά τον αγώνα!

2. Επισκεφθείτε όλα τα περίπτερα! 

Κάντε τη βόλτα σας στα περίπτερα των χορηγών του φετινού Greece Race for the Cure®.
 Κάθε χορηγός έχει ετοιμάσει μία διαφορετική έκπληξη στο περίπτερό του για εσάς. Eπισκεφθείτε τα όλα!

3. Τείχος Ευχών

Ας φτιάξουμε μαζί ένα τείχος δύναμης και ελπίδας αφήνοντας τα δικά μας μηνύματα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πλάι του Ζαππείου Μεγάρου. 

4. Επισκεφθείτε το περίπτερο “Άλμα Ζωής”

Ελάτε στο περίπτερο του Συλλόγου να γνωριστούμε! Οι εθελόντριές μας θα είναι εκεί για να σας ενημερώσουν για σημαντικά θέματα σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, για τα προγράμματα και τις δράσεις του συλλόγου αλλά και για να μιλήσουν με όποια γυναίκα το έχει ανάγκη. Αν έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργείο για καρκίνο μαστού θα μπορείτε, επίσης, να παραλάβετε το μαξιράκι pillow positive.

5.ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ”

Σας περιμένουμε στο περίπτερο πρόληψης για να μιλήσουμε για να μιλήσουμε για τα βήματα που πρέπει κάθε γυναίκα να ακολουθεί ενάντια στον καρκίνο του μαστού και θα σας πείσουμε να υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα τον φροντίζετε!

6.  #ΕίμαιΨαγμένη

Βγάλε και εσύ τη δική σου φωτογραφία στο photobooth της διοργάνωσης και βοήθησέ μας να διαδώσουμε μέσα από τα social media ότι είναι σημαντικό να #ΕίμαιΨαγμένη

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Το Greece Race for the Cure ® μπορεί να προκαλέσει μοναδικά συναισθήματα, διαφορετικά στον καθένα. 

Το Race For the Cure είναι για μένα ένα σύμβολο. Όπως βιώνεις τον καρκίνο και λες «σφίξε δόντια λίγο ακόμα και θα τα καταφέρεις, μπορείς», έτσι είναι κι αυτός εδώ ο αγώνας δρόμου.

Ελενη
Survivor
Το 2012, στο πρώτο μου race ήμουν φοβισμένη και με το ζόρι είχα καταφέρει να περπατήσω τα 2 χλμ. 2 χρόνια μετά, βλέποντας το αυτοκόλλητο μιας συμμαχήτριας με το μήνυμα «Tον Νίκησα» πήρα τόση δύναμη που ένιωσα fearless. Πέρυσι συμμετείχμα φορώντας το δικό μου «Τον Νίκησα».
Κι έτσι έγινα more.
ντινα
survivor
Όπως και να το είχα βάλει στο μυαλό μου δεν μπορούσα να φανταστώ αυτό που θα ζούσα. Μέσα στο μετρό, στους δρόμους, στα σκαλιά κόσμος – γυναίκες, άντρες, παιδιά να φορούν τις μπλούζες και τα καπέλα του αγώνα.
Αναγνωρίζαμε ό ένας τον άλλον σαν να γνωριζόμασταν από καιρό, χαμογελούσαμε κοιταζόμασταν και ήταν σαν να μιλούσαμε με τα μάτια. Πηγαίναμε σε μία γιορτή.
Survivor​