Συμβουλές για περιπατητές από δρομείς

Συμβουλές για περιπατητές από δρομείς

Κάνε το περπάτημά σου πιο ασφαλές, πιο ευχάριστο αλλά και αποδοτικό

 

Αν είσαι από εκείνους που έχουν βάλει στόχο τη νέα σεζόν να έχεις έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής τότε η συμμετοχή σου στο Digital Greece Race for the Cure®, ακόμα και αν κάνεις τον περίπατο, είναι μία πολύ καλή αρχή. Έτσι θα έχεις και το κίνητρο να ξεκινήσεις, αλλά και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, να αποκτήσεις μία σταθερή σχέση με την άθληση.

Θυμίζουμε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προτείνει 150 λεπτά αερόβιας άσκησης την εβδομάδα για τους ενήλικες έως 64 ετών με ελάχιστη διάρκεια ανά ημέρα τα 10 λεπτά οπότε καλό είναι να μην χάσεις λεπτό.

Το Runner Magazine και οι δρομείς δίνουν τις κατάλληλες συμβουλές για να απολαμβάνεις πάντα το περπάτημα, αλλά να το κάνεις πιο ευχάριστο και αποδοτικότερο για την υγεία σου.

 • Φρόντισε να έχουν περάσει τουλάχιστον 2-3 ώρες από ένα μεγάλο γεύμα πριν βγεις για περπάτημα.
 • Φόρεσε αθλητικό ρουχισμό (φόρμα, φούτερ ή αθλητικό τζάκετ ή TShirt), αθλητικά παπούτσια και αθλητικές κάλτσες. Το σώμα σου πρέπει να αναπνέει, τα ρούχα να είναι άνετα, όπως και τα πόδια σου και να προστατεύονται από τις ειδικές τεχνολογίες των αθλητών παπουτσιών.
 • Ξεκίνησε ήρεμα το περπάτημά σου επιλέγοντας, ομαλές επιφάνειες και αποφεύγοντας ανηφόρες και κατηφόρες (αν αυτό φυσικά είναι δυνατόν) για τα πρώτα 5-10 λεπτά.
 • Βρες σιγά-σιγά ρυθμό και προσπάθησε να τον διατηρήσεις. Όσο πιο γρήγορο είναι το περπάτημά σου τόσο περισσότερο θα βελτιώσεις την αντοχή σου και θα κάψεις περισσότερες θερμίδες.
 • Επίλεξε διαδρομές και μέρη που δεν θα συναντήσεις πολύ κόσμο και – ακόμα πιο σημαντικά – δεν επικρατεί συνωστισμός.
 • Αν περπατάς βραδινές ώρες επίλεξε ρούχα με ανακλαστικά (ειδικές επιφάνειες που προκαλούν ένα φωτινό εφέ σε σε κάνουν ορατό) ή έστω έντονα χρώματα.
 • Αν η περιοχή που θα κινηθείς δεν φωτίζεται επαρκώς καλό είναι να έχεις μαζί σου ένα φακό ώστε να γίνεσαι αντιληπτός από τους οδηγούς των αυτοκινήτων, μηχανών κλπ.
 • Καλό είναι να μην ακούς μουσική ώστε να έχεις πλήρη επαφή με το περιβάλλον.
 • Σε περίπτωση που κινείσαι σε δρόμους προσπαθήστε να περπατάς πάντα στην άκρη και στο αντίθετο ρεύμα ώστε να βλέπεις τα οχήματα να έρχονται προς τα εσένα και όχι το αντίθετο.
 • Η ταχύτητα που θα κινείσαι (δλδ. το πόσο γρήγορα θα περπατάς) είναι δική σου επιλογή και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (διαδρομή, ηλικία, επίπεδο φυσικής κατάστασης κλπ.). Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να αισθάνεσαι ότι πιέζεσαι και δεν χαλάς την ομαλή κίνηση του βαδίσματος.
 • Ολοκλήρωσε τη βόλτα σου πηγαίνοντας πιο χαλαρά τα τελευταία 4-5 λεπτά ώστε να επανέλθουν πιο ομαλά οι καρδιακοί παλμοί στο φυσιολογικό επίπεδο ηρεμίας.
 • Αν περάσει καιρός και δεις ότι απολαμβάνεις το περπάτημα, αλλά θέλεις να περάσεις στο τρέξιμο, μπορείς να ακολουθήσεις τις συμβουλές από τα προηγούμενα μας άρθρο στο https://greecerace.gr/nea/symvoules-gia-na-arxiseis-treximo-prwti-promonisi-runnermagazine/

 Έτσι θα είσαι έτοιμος και εσύ να τρέξεις στο επόμενο Greece Race for the Cure® 2022, καθώς θα έχεις έναν ολόκληρο χρόνο μπροστά σου για να βελτιωθείς!

 

Ευχαριστούμε για την παραχώρηση του υλικού το

Related articles

Προγράμματα χρηματοδοτούμενα από το Greece Race for the Cure® 2021

Greece Race for the Cure®: Η συμμετοχή σας έχει αξία   Μέσα από το Greece Race for the Cure® υλοποιούνται προγράμματα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και υποστήριξης ασθενών, τα οποία παρέχονται εντελώς δωρεάν από τον Πανελλήνιο Σύλλογο “Άλμα Ζωής” όλο τον χρόνο.   Χάρη στο Greece Race for the Cure® 2021 πραγματοποιούνται για όλο […]

Μάθετε περισσότερα
runner_magazine_grfc2022_article_womenover40

Γυναίκες μετά τα 40 και τρέξιμο

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει όλες οι γυναίκες που έχουν περάσει τα 40 να βάλουν, ή να συνεχίσουν, το τρέξιμο στη ζωή τους Το τρέξιμο είναι μία από τις δημοφιλέστερες αερόβιες δραστηριότητες, που ταυτόχρονα με την ευχαρίστηση προσφέρει πολλά ευεργετήματα στον οργανισμό μας. Για τις γυναίκες που ξεκινούν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους […]

Μάθετε περισσότερα

Greece Race for the Cure® 2022: Δωρεάν κλινικός έλεγχος μαστού & εξέταση για λεμφοίδημα

Δωρεάν κλινικός έλεγχος μαστού & εξέταση για λεμφοίδημα Κλείστε το ραντεβού σας ως 30/9/2022- θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας   1 Οκτωβρίου: Δωρεάν Κλινική εξέταση μαστού Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, 12μμ – 6μμ, θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δωρεάν κλινικός έλεγχος μαστού σε γυναίκες ηλικίας 20 ετών και άνω από γιατρούς του Νοσοκομείου […]

Μάθετε περισσότερα